Na 20. malem likovnem taboru ustvarjalcev osnovnih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja tudi dva umetnika iz PŠ Dobrnič

no images were found

V Dragi pri Šentrupertu je 11. junija potekal že 20., jubilejni mali tabor ustvarjalcev osnovnih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki se ga je udeležilo več kot 50 mladih umetnikov in njihovih mentorjev. Med številnimi mladimi likovniki sta ustvarjala tudi dva učenca iz Podružnične šole Dobrnič, in sicer Mojca Mohorčič in Žan Pograjc iz 5. razreda.
Dan se je začel s sprejemom v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, kjer so se učenci in mentorji sprehodili skozi bogato zbirko umetnin, ogledali pa so si tudi umetnike – udeležence 52. Mednarodnega tabora likovnih samorastnikov pri njihovem delu. Druženje se je nadaljevalo v Dragi pri Šentrupertu, kjer so člani tamkajšnjega Etno družabnega društva pripravili predstavitev kmečkega življenja nekoč. Sledilo je ustvarjanje – tokrat je bila tema kulturna dediščina. Mladi umetniki so v društveni hiši in njeni okolici odkrili številne motive kmečkega življenja nekoč in jih upodobili v najrazličnejših likovnih tehnikah. Tudi letos je nad njimi bdel mentor malega tabora, priznani ilustrator, slikar in oblikovalec vidni sporočil Peter Škerl.
Po ustvarjanju so se likovniki okrepčali s slastnim kosilom, nato pa je sledilo odprtje razstave ustvarjenih del in podelitev priznanj za sodelovanje. Dogodek je za konec obogatila še gledališka skupina P.L.I.N.
Več utrinkov iz pestrega in kulturno ter ustvarjalno bogatega dneva si lahko ogledate v galeriji.

M. Bukovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost