Obisk babice

V četrtek, 15. 2. 2024, se je našemu povabilu prijazno odzvala babica prvošolke Brine, Majda Murn. Prišla je s polnim košem starih predmetov, nam jih predstavila in popestrila temo pri spoznavanju okolja Bilo je nekoč. Učenci so pozorno poslušali pripovedovanje o  življenju in delu v starih časih, aktivno sodelovali v pogovoru in postavljali zanimiva vprašanja. Zvedeli so, da je bilo življenje nekoč težko zaradi ročnega dela, ki je bilo dolgotrajno, pri opravilih pa so pomagali tudi otroci. Čeprav niso imeli televizije in telefonov jim ni bilo nikoli dolgčas, saj so si igre izmislili sami in se igrali z doma narejenimi igračami. V mrzlih zimskih dneh so se greli na topli krušni peči in brali.

Prvošolci so bili veseli piškotov in ročno izdelanih šopkov, ki jih je zanje pripravila naša gostja. Za zahvalo so ji zapeli ljudsko pesem Lisička je prav zvita zver. Stare predmete gospe Majde smo dodali na razstavo, ki nastaja pred našo učilnico. Pri likovni umetnosti smo izbrane stare predmete risali z ogljem.

Babici Majdi se zahvaljujemo za prijetno druženje in čas, ki si ga je vzela za nas. Prvošolci si zaslužijo pohvalo za prijaznost in strpnost.

B. Kastigar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost