Prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti

V počastitev dneva samostojnosti in enostnosti smo v sredo, 22. 12. 2021, z učenci PŠ Dobnič izvedli proslavo preko aplikacije ZOOM. Nekatere točke smo posneli vnaprej in jih objavljamo posebej za tiste učence, ki ste zaradi trenutne zdravstvene situacije ostali doma. Uživajte ob ogledu.

Slovenija, od kod lepote tvoje – 5. L

Leta 1990 so se Slovenci odločili za samostojno državo. 23. decembra smo imeli ljudsko glasovanje ali plebiscit, na katerem so prebivalci Slovenije odločali, ali naj se naša država odcepi od skupne republike Jugoslavije ter postane samostojna in neodvisna država. Tri dni po glasovanju so razglasili rezultate plebiscita, na katerem se je več kot 95 odstotkov udeležencev odločilo za samostojno in neodvisno državo Republiko Slovenijo.

Nekoč je bilo (dramski krožek):Zadnji dve leti smo postavljeni pred veliko novih nalog, včasih se nam zdijo nemogoče, nepoštene. Bodimo složni, pomagajmo si in si zaupajmo. Skupaj zmoremo veliko in še več. Prepustimo se še prazničnemu vzdušju in veselemu razpoloženju.  

Prižgimo si lučke (pevski zbor)
Šolski zvonec (pevski zbor)

Prazniki in prosti dnevi so namenjeni počitku, zabavi in druženju. Evelin si prosti čas krajša z igranjem na klavir.

Jingle Bells (Evelin, 1. L):Bela snežinka v izvedbi učencev 5. L:Želimo vam sproščene praznike, v prihodnjem letu pa veliko poguma, zdravja in moči za nove dosežke. Srečno!

Učenci in učiteljice PŠ Dobrnič ter KTD Dobrnič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost