Srečanje z devetošolci

V ponedeljek, 10. 6. 2024, so učence prvega razreda obiskali učenci 9. a in 9. b razreda, ki so pred devetimi leti začeli šolanje v PŠ Dobrnič.

Devetošolci so se predstavili in nagovorili prvošolce. Tudi njim predstavitev ni povzročala težav, čeprav so imeli malo treme. Pozorno so prisluhnili deklamaciji pesmi Učenjak. Prostovoljci so se javili za igro, v kateri so brali povedi in jih razvrščali k pravim sličicam. Uspešno opravljeni nalogi je sledil ples Račke.  Za odlično izvedbo in sodelovanje so prvošolci dobili nagrado, ki so jo zanje izdelali devetošolci. V škatlici s srčki se je skrivala igralna kocka. Starejši šolarji so jo predstavili mlajšim in se z njimi v skupinah igrali. Po metu kocke so morali  glede na narisano sličico opraviti določeno nalogo. Te so zabavne in zapisane v navodilih. Igralna kocka je tudi odličen pripomoček za bogatenje besednega zaklada. Ob sličicah lahko sestavljajo povedi ali zgodbice.

Druženje z devetošolci je bilo poučno, prijetno in zabavno. Prvošolcem bo ostalo v lepem spominu. Poslovili so se z objemčki in »petkami«. Hvala fantom in dekletom za obisk, druženje in družabno igro.

                                                                                    Bojana Kastigar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost